Dureri de spate la persoanele care lucreaza de acasa

blog post

1. De ce apare durerea de spate la cei care lucrează de acasă?

2. Când ar trebui să merg la medic?

3. Cum poate fi ameliorată durerea de spate apărută la persoanele care lucrează de acasă?

4. Sfaturi și indicații pentru prevenirea durerilor de spate la cei care lucrează de acasă

5. Întrebări frecvente

Lucrezi în IT sau ai un job care presupune să stai mult timp la computer, iar durerile de cap sunt din ce în ce mai frecvente? Citește în continuare și află de ce lucratul la calculator favorizează apariția durerii de cap și ce poți face în această situație!

1. De ce apare durerea de spate la cei care lucrează de acasă?

service
service

În timpul pandemiei multe persoane au lucrat de acasă și în continuare anumite firme au păstrat acest obicei din mai multe considerente. Lucratul de acasă are numeroase avantaje pentru tine și compania ta, însă vine cu dezavantaje semnificative asupra corpului și psihicului tău! De când lucrezi de acasă au apărut dureri de spate? Iată care sunt motivele:

  • Echipamentul nu este adecvat - Lucrul de acasă adesea se face cu echipamente care nu sunt special concepute pentru un mediu de birou, cum ar fi mesele și scaunele din bucătărie sau living. Acestea pot să nu îți ofere suportul ergonomic necesar pentru a-ți menține spatele și gâtul într-o poziție sănătoasă, ducând la tensiuni musculare și dureri de spate.

  • Echipamentul nu este configurat corespunzător pentru tine - Nu este suficient să ai un scaun sau un birou destinat lucrului, acestea trebuie să fie ajustate corespunzător înălțimii și posturii tale. O înălțime necorespunzătoare a scaunului sau a ecranului computerului poate cauza încordarea mușchilor spatelui și a gâtului.

  • Poziții vicioase - Adoptarea unor poziții incorecte în timpul lucrului, cum ar fi înclinarea spre ecran sau așezarea cu picioarele încrucișate, poate duce la dezechilibre musculare și la presiunea inadecvată pe diferite părți ale corpului. Aceste poziții vicioase îți pot cauza dureri de spate și probleme de postură pe termen lung.

  • Menținerea unei poziții timp îndelungat - Să lucrezi într-o singură poziție ore întregi, fără pauze de mișcare, poate reduce circulația sângelui și poate încorda musculatura, contribuind la apariția disconfortul și durerilor de spate.

  • Mișcare insuficientă - Lipsa activității fizice și a pauzelor pentru a te întinde sau pentru a te plimba poate accentua tensiunea musculară și rigiditatea, ducând la dureri de spate.

2. Când ar trebui să merg la medic?

service
service

Atunci când lucrezi de acasă, posibilitatea de a te confrunta cu durere de spate este foarte mare și nu este cazul să te alarmezi. Cu atenție sporită și schimbarea anumitor obiceiuri durerea nu ar trebui să persiste. Totuși, ar trebui să consulți un medic dacă:

  • durerea de spate nu se ameliorează sau se agravează în câteva săptămâni

  • simți slăbiciune, furnicături sau amorțeală la nivelul membrelor

  • durerea te împiedică să participi la activități normale

  • durerea apare noapte sau este atât de puternică încât îți perturbă somnul

3. Cum poate fi ameliorată durerea de spate apărută la persoanele care lucrează de acasă?

Există mai multe tehnici prin care durerea de spate apărută la persoanele care lucrează de acasă poate fi ameliorată. Citește în continuare și alege variantele care se ți se potrivesc cel mai bine:

  • Exerciții - Exercițiile pentru durerile de spate îți pot întări mușchii spatelui, abdomenului și picioarelor. Ele ajută la susținerea coloanei vertebrale, ameliorând durerile de spate. Începe cu exerciții simple de întărire a spatelui și intră într-o rutină blândă. Făcând o varietate de exerciții de forță și flexibilitate, mușchii spatelui se vor adapta mai bine la mișcare

  • Kinetoterapie - Dacă suferi de dureri de spate, în special cauzate de posturi inadecvate sau de sedentarism, kinetoterapia îți oferă un plan personalizat de exerciții menit să-ți întărească musculatura spatelui și să-ți îmbunătățească flexibilitatea și amplitudinea de mișcare.

  • Masajul terapeutic - Prin tehnici specifice, masajul te poate ajuta să-ți relaxezi musculatura tensionată, care adesea contribuie la disconfortul și durerea din zona spatelui. Această relaxare musculară nu doar că reduce durerea, dar și favorizează o mai bună mobilitate și flexibilitate. Vrei să beneficiezi de masaj și de un plan personalizat de kinetoterapie de la specialiști în domeniu? Clinica Let's Kineto este locul perfect pentru tine! Scapă de durerile de spate! Programează-te acum !

  • Medicamente

    • Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul sau naproxenul de sodiu, pot ajuta la ameliorarea durerilor de spate.

    • Dacă durerea de spate ușoară până la moderată nu se ameliorează doar cu AINS, medicul îți poate prescrie și un relaxant muscular.

    • Analgezicele topice furnizează substanțe care ameliorează durerea și se găsesc sub formă de creme, unguente sau plasturi.

    • Este recomandat să iei tratament medicamentos doar cu prescripția unui medic, respectând indicațiile acestuia în ceea ce privește administrarea și dozajul!

Formular de programare

4. Sfaturi și indicații pentru prevenirea durerilor de spate la cei care lucrează de acasă

Ține minte, este mai ușor să previi decât să tratezi, de aceea îți punem la dispoziție câteva moduri prin care poți evita apariția durerilor de spate dacă lucrezi de acasă. Citește și aplică sfaturile specialiștilor Let's Kineto:

  • Organizează-ți un spațiu de lucru separat pentru orele de birou și evită să lucrezi din pat!

  • Evită să stai pe mobilierul moale și pufos și să te apleci spre ecran sau să te lași pe spate în scaun!

  • Întinde-ți spatele dimineața!

  • Așază ecranul computerului la o înălțime confortabilă!.

  • Asigură-te că te miști la fiecare oră!

  • Evită să oferi suport moale încheieturilor!

  • Nu lăsa picioarele să atârne în aer, ține-le pe podea sau pe un suport!

Respectă aceste indicații și bucură-te de confortul casei tale atunci când lucrezi!

5. Întrebări frecvente

La clinica noastră vin numeroși pacienți care se confruntă cu probleme ale spatelui datorate lucrului de acasă. Acești ne adresează diferite întrebări cu care posibil să te confrunți și tu. Răspundem în continuare la cele mai frecvente întrebări legate de acest subiect:

Ce tip de scaun este recomandat pentru a preveni durerile de spate?
Un scaun ergonomic este cel mai recomandat, deoarece oferă suport adecvat coloanei vertebrale, reglaj pentru înălțime, suport lombar și permite ajustarea posturii pe parcursul zilei.

Lucrul de acasă ar trebui să fie mai relaxant decât la birou, nu să-ți provoace disconfort! Ai grijă de sănătatea ta, scapă de durerile de spate cerând ajutorul specialiștilor de la clinica Let's Kineto!